De blog over telefoons en meer!

Voordelige smartphone en sim only vinden

De beste optie voor een goedkope smartphone is om op zoek te gaan naar een toestel met een voordelige prijs en hierbij een sim only abonnement af te sluiten. Bij een sim only abonnement betaal je enkel voor je abonnement, oftewel je maandelijks te gebruiken sms’jes, data, belminuten et cetera. De goedkope mobiel die je gekozen hebt heeft dan dus ook de lage abonnementskosten waar je naar op zoek bent. Het volgende punt is dan waar je deze ideale combinatie kan vinden, wat dingen zijn om op te letten en waar je aan moet denken voordat je een keuze maakt. 

Extra kosten van sim only 

Gewoonlijk kun je voor het aansluiten van je sim only abonnement aansluitkosten verwachten. Deze kosten liggen tussen de vijftien en vijfentwintig euro. Soms wordt er geadverteerd met acties waarbij zonder aansluitkosten je sim only abonnement wordt aangesloten. Als je dit bedrag wilt besparen moet je dus goed letten op acties. Vooral nu Black Friday en de feestdagen eraan komen is er een goede kans dat er weer wordt gestunt met deze acties. 

Voordelen van sim only 

Sim only is de keuze als je op zoek bent naar zo laag mogelijke kosten, ook al zijn de kosten hierin ook weer variabel. In tegenstelling tot een mobiel met abonnement heb je het apparaat al betaald en dit zie je terug in het bedrag dat je per maand moet betalen. Hierdoor zit je ook niet vast aan een langdurig contract. Een sim only abonnement is doorgaans maandelijks opzegbaar. Je bent geen lening aangegaan en daardoor zit je nergens aan vast. Het is wenselijk om dergelijke leningen te vermijden omdat een lening een BKR-registratie betekent. Dit kan het aanvragen van andere leningen bemoeilijken, te denken aan een hypotheek. 

Nadelen van sim only 

Een sim only abonnement is de goedkoopste optie maar er moet ook stilgestaan worden bij de nadelen ervan. Een sim only abonnement betekent dat je het toestel dat je uitzoekt direct in één keer moet worden betaald. Dit kan een behoorlijke som geld zijn en iets om rekening mee te houden. Als je telefoon kapot gaat moet je dus ook zelf een nieuwe telefoon vergoeden. In de tussentijd heb je ook geen recht op een leentelefoon. 

Kiezen tussen smartphones en sim only abonnementen

Er zijn veel aanbieders op het gebied van goedkope mobiels en sim only abonnementen. Met dit rijke aanbod is het soms dan ook moeilijk om nog overzicht te kunnen houden. Het is dan ook slim om eerst na te denken over wat je belangrijk vindt. Voor een telefoon bijvoorbeeld te denken aan de kwaliteit van de camera. Hetzelfde geldt voor het afsluiten van een sim only abonnement. Als je vaak over je bundel heen gaat is het bijvoorbeeld verstandig om een (gedeeltelijk) ongelimiteerd abonnement af te sluiten, dit heeft echter wel weer zijn effect op de prijs. Zo is het altijd kiezen en delen tussen luxe en prijs.