De blog over telefoons en meer!

Nut van gespecialiseerde telefoonhoesjes

Als je op zoek bent naar een telefoonhoes dan kunnen voor niet-iPhone-gebruikers gespecialiseerde telefoonhoesjes moeilijker te vinden zijn. Je kunt genoeg opties vinden als je een Samsung-telefoon, een Google Pixel of zelfs een OnePlus-telefoon gebruikt, maar je keuzes worden vanaf daar moeilijker. 

Moet je een schermbeschermer gebruiken?

Verkopers van telefoonaccessoires hebben vaak schermbeschermers die rechtstreeks op het touchscreen van de telefoon hechten. Experts raden aan om te investeren in screenprotectors van gehard glas, die krassen beter afweren dan plastic screenprotectors.

Maar technici waarschuwen dat het verdedigingsniveau van een schermbeschermer tegen schadelijke effecten beperkt is. Hoewel zelfklevende schermbeschermers telefoons effectief beschermen tegen directe kracht op het touchscreen, houden ze niet zo goed stand wanneer de telefoon vanaf de zijkanten of hoeken wordt geraakt. Een screenprotector van gehard glas moet worden gebruikt in combinatie met een hoesje.

Jouw ideale case vinden

Je wilt een kleur en ontwerp kiezen die bij jouw stijl passen, maar er zijn nog een paar andere dingen die het overwegen waard zijn. Overweeg hoe de smartphone in de hand zal aanvoelen. Veel cases hebben geribbelde zijkanten of speciale afwerkingen om de grip te verbeteren. 

De beste valbeveiliging is tenslotte het niet laten vallen van je telefoon. Wil je een standaard om de telefoon in de liggende modus te ondersteunen terwijl je films kijkt? Hoe zit het met MagSafe-compatibiliteit als je een recente iPhone hebt? Neem bijvoorbeeld een speciaal iPhone 11 hoesje om er zeker van te zijn dat je het optimale uit je bescherming haalt.

Uitsparingen

Pas op voor stijve knopafdekkingen of slecht passende uitsparingen. Openingen voor poorten en cameralenzen moeten genereus genoeg zijn om geen problemen te veroorzaken tijdens het gebruik van jouw telefoon. Dikkere, robuuste hoesjes kunnen draadloos opladen soms verstoren. Als je een hoesje niet kunt uitproberen voordat je het koopt, lees dan wat online reviews of vraag het de fabrikant.

Plastic is het meest gebruikte materiaal voor telefoonhoesjes, meestal polycarbonaat, TPU (thermoplastisch polyurethaan) of een mengsel van beide. Daarnaast is er ook leer, metaal en houtsoorten zoals kurk te vinden. Het meest belangrijk is een passend hoesje te vinden, omdat dit het beste werkt. Als je een mooie smartphone hebt zoals de iPhone 12 mini, bescherm deze dan met het speciale hoesje iPhone 12 mini.

De ervaringen die onze smartphones ons geven (de laatste informatie ontvangen, foto’s maken die we koesteren, contact houden met dierbaren) zijn de moeite waard om te beschermen. Maar naarmate telefoons steeds draagbaarder worden, stellen we ze bloot aan grotere risico’s, van de elementen tot de goede oude menselijke fouten. 

Bescherming tegen water

Harde waterdichte telefoonhoesjes zijn de beste waterdichte hoesjes voor je telefoon. De meeste zijn waterdicht tot een bepaalde diepte voor een bepaalde tijd. De meeste waterdichte telefoonhoesjes zijn goed voor een diepte van zes tot drie meter gedurende een of twee uur, wat voor de meeste mensen meer dan voldoende is.

Harde waterdichte hoesjes geven je toegang tot de knoppen, bedieningselementen en telefoonpoorten van de telefoon en zijn vaak schokbestendig en waterdicht voor extra bescherming tegen schade.